A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

A menetrend módosítását kezdeményeztük!

2017. június 11. - Mátészalkaleaks

Tisztelt Vasúttársaság!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium !

 

Az alábbi menetrend módosítási kérelemmel fordulunk Önökhöz, melyet legyenek szívesek megvizsgálni és lehetőség szerint teljesíteni.

 

Szombati menetrend szerint Debrecenből közlekedik a 6318-as számú vonat 19:12-kor, s utána legközelebb majd csak a 6338-as számú vonat közlekedik 22:46-kor, azaz a 6328-as számú vonat kimarad 21:18 perces indulással.Így a 19:12 perc és 21:18 perc között Budapest felől érkező 3 IC vonattal és 2 sebes vonattal érkező, Mátészalka felé közlekedő utasoknak nincs csatlakozási lehetőségük. három és fél órát kénytelenek Debreceni nagyállomáson rostokolni.De nem csak ők, hanem más vasúti viszonylatokról érkező utasok sem tudnak eljutni Mátészalka felé.

 

Tudomásunkra jutott, hogy szombati napokon szerelvénymenetként (olyan vonat, amely nincs meghirdetve az utasforgalomnak) közlekedik egy vonat Mátészalkára 26312-as számmal 20:05-kor, hogy majd másnap visszajöjjön 6339-es számú vonatban. Ezt a vonatot minden szombaton leközlekedteti a MÁV-Start Zrt. utasok nélkül Mátészalkára.

 

Közérdekű adatokat igényeltünk a vasúttársaságtól, és a következő választ kaptuk:

 

Menetrendileg lehetséges a szerelvényvonat 6328-as menetvonalán való továbbítás, azonban a Megrendelő – NFM – a vonat közlekedésére nem adott felhatalmazást a Közszolgáltatási Szerződés alapján való közlekedtetésre.

 

Ez alapján a válasz alapján kezdeményzzük, a közszolgáltatási szerződés módosítását annak érdekében,  hogy a 26312-es szerelvénymenetet szombati 20:05 perc helyett a 6328-as vonat indulási idejében azaz 21:18 perckor indítsák Debrecen állomásról, Mátészalka felé, és azt minősítsék át, azaz hirdessék meg azt a menetrendben.

 

Indokaink:

 

-szombati napokon sokan utaznak haza Budapestről vagy azon túlról (egyetemről, vagy éppen munkából), és akik nem érik el a Mátészalkára közvetlenül közlekedő Kraszna IC-t, vagy a 16:23 perckor Budapest Nyugatiból induló Délibáb IC-t,azok csak másnapra (vasárnap) 0:23 percre érhetnek Mátészalkára. A  vasútvonal mentén fekvő településeket hátrányosan érinti a kimaradó járat, hiszen más tömegközlekedési eszközzel csak Debrecen közvetlen környezetébe biztosított az eljutás.

 

- szombati napokon, 19:12 perc és 22:46 perc között, Nyíregyháza felé kerülve és úgy megközelítve Nyírbátor és Mátészalka térségét sem lehetséges a közlekedés, hiszen Nyíregyházáról az utolsó vonat16:35 perckor, míg az utolsó busz 19 órakor indul Mátészalka felé.

 

- a vonat menetrendbe beemelésével megszűnik az utasok akár három és fél órás várakozása a debreceni Nagyállomáson, nő az utasok elégedettsége.

 

- amennyiben utasokat is szállíthat a vonat, úgy bevételt is termelhet az a vasúttársaság számára. A világítás és a személyzet költsége már pár fő utas esetén megtérül.

 

Kérjük a menetrend módosítási kérelmünk mérlegelését és elfogadását.

 

-Mátészalkaleaks csoport-

 

 

allomas.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr4112586405

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása