A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Nem lesz Rácz kerti fedett buszváró, a bekerülési költség több mint 1 millió forint!

2017. május 16. - Mátészalkaleaks

Ahogyan arról már többször arról hírt adtunk,  a Debrecen/Nyírbátor és a Nyíregyháza Nyírbátor felől érkező buszjáratok, a Rácz kerti lakosság kezdeményezésre megállnak 2016. december 11-től a Mátészalka, Kórház utca megállóhelyen, így javítva  a városrész tömegközlekedéssel való elérhetőségét.

Mivel igény mutatkozott rá, közérdekű bejelentéssel éltünk annak érdekében, hogy  a Műszaki Iroda vizsgálja meg annak a lehetőségét, hogy fedett buszváró létesüljön a Kórház utcai megálló indulási oldalán.

A Műszaki Iroda azt igérte, hogy megvizsgálja azt, hogy beilleszthető-e  ez a tétel az ez évi  költségvetésükbe.

A válasz megérkezett, amelyből kiderül, kirívóan magasak a költségek, és szerintük a fizető utazóközönség száma alacsony (mert ugyebár főleg időseknek használják ki ezt a lehetőséget),  így ezen indokok alapján nem valósul meg a fejlesztés.

 

Pár mondat a levélből:

Ha a beérkezett ajánlatokat hasonlítjuk egymással össze, akkor azok megközelítőleg tudnak csak fizikai paramétereikben egyezni. Az ajánlattevők különböző szélességű és hosszúságú típusokat gyártanak ugyanolyan kategóriában. Így az általunk vizsgált helyszínre illeszkedő utasváró létesítmény összegileg az alábbiakból tevődik össze:

utasváró anyag ára

utasváró helyszíni szerelés

szemetes kosár az utasváró oszlopára szerelve

szilárd gyalogos utasváró alépítmény (nem tartalmazza a buszmegálló peron kiépítését, a meglévő fel- és leszállóhely és utasváró közötti járdaszakaszt)

Az említett árak tételes kimutatásban:

utasváró anyag ára 598.000 Ft + ÁFA

szemetes kosár 13.000 Ft + ÁFA

helyszíni szerelés 30.000 Ft + ÁFA

szilárd alépítmény kiépítése 214.000 Ft + ÁFA

 

Mindösszesen:  855.000 Ft + ÁFA= 1.085.850 Ft

 

20160203_123113_resized.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6612508175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása