A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Bejelentést teszünk az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál annak érdekében, hogy a Repülőhíd akadálymentesítésre kerüljön!

2017. április 18. - Mátészalkaleaks
Az Egyenlő Bánásmód Hatóság az emberi méltóság garanciális intézménye, az egyenlő bánásmód követelményének megvalósulását ellenőrző autonóm állami jogorvoslati fórum. Valódi pozitív hatások elérésére törekszik a diszkriminációs folyamatokban, azok felismerését, illetve megelőzését a jogalkalmazás mellett szakmai információkkal és kiadványokkal támogatja. Olyan panaszosok ügyében jár el, akiket diszkrimináció, azaz hátrányos megkülönböztetés ér.
Tisztelt Egyenlőbánásmód-referens !
A Mátészalka Újtelepi városrészét a belvárossal egy személyforgalmi gyalogoshíd köti össze, amely a mátészalkai vasútállomás felett húzódik, ez a híd nem akadálymentesített. A nem akadálymentesített hidat  a kerekesszékesek, a babakocsit toló személyek nem tudják használni, amennyiben az Újtelepi városrészből a belvárosba, majd onnan vissza szeretnének közlekedni. E miatt hátrány éri őket, 1 km-es kitérőre kényszerülnek.
Egy kilométeres körzetben semmilyen más átkelési lehetőség nincsen.
Az egyik átkelési lehetőség a Szatmári utca-Kórház utca 54 szám közötti útkereszteződésnél található, ez 1,1 km-es kitérőt jelent az érintetteknek, míg a másik átkelési lehetőség, a Zöldfa utca 107-es számnál található, amely az előzőekben  említett átkelési ponttól 1,4 km-re található.
Köztérdekű adatok igényeltünk, melyből kiderült:
 

A Mátészalka gyalogfelüljáró a Magyar Állam tulajdona, amelynek vagyonkezelését a MÁV Magyar Államvasutak Zártkörűen Működő Részvénytársaság végzi.

     Kérjük, hogy tájékoztasson minket arról, hogy miként tehetjük meg a panaszunkat.
2017.április 18.                                                          -Mátészalkaleaks csoport-
atkelesi_lehetosegek.png
Zöld színnel jelöltük az átkelési lehetőségeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr3612435735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása