A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Milyen adatok, tanulmányok alapján került ki a fejlesztések közül a Mátészalka-Debrecen vasútvonal?

Talán nincsenek is ilyen dokumentumok? A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultunk !

2017. február 28. - Mátészalkaleaks

Mivel közérdekű adatigénylésünkre (Miért került ki hirtelen, a Mátészalka-Debrecen vasútvonal fejlesztése az Uniós fejlesztések közül? ) nem adott választ a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, így a Nemzeti Adtvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordultunk a mai napon.

A Hatóság eljárására az Ijtv. szerint két hónapon belül megteszi a beadvány alapján a szükséges intézkedéseket. Amennyiben megalapozatlanul tagadta meg az adatkezelő az adatszolgáltatást, illetve nem válaszolt törvényes határidőn belül, a Hatóság felszólítja az adatkezelőt a jogsérelem orvoslására.

Előnye a hatósági eljárásnak, hogy sokkal szélesebb körben tud vizsgálódni, mint a bíróság (megtekintheti az adatokat, felvilágosítást kérhet, írásbeli és szóbeli felvilágosítást kérhet, adatkezelés helyszínére beléphet). Továbbá abban az esetben, ha olyan jogsértést észlel, amely több emberre vagy a joggyakorlatra általánosságban is kihatással lehet, akkor a Hatóság elnöke megteheti, hogy jelentését nyilvánosságra hozza.

Tisztelt Beadványozó!

Tájékoztatom, hogy NAIH Online beadványa: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium  kiegészítése sikeresen beérkezett a Hatósághoz!


Üdvözlettel:

Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

 

 

 

peterfalvy.jpg

                                                    Dr. Péterfalvi Attila, a NAIH elnöke.

adatved.png

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr6412300619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása