A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Repülőhíd akadálymentesítés:a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőhöz fordulnak tagjaink!

2016. szeptember 14. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan arról már beszámoltunk, nagy gondot jelent az Újtelepi városrész kerekesszékes és kisgyermekes lakóinak az, hogy az Újtelep városrészt a városközponttal összekötő Repülőhíd nem akadálymentes.Így, a két célcsoport tagjainak, mivel a Repülőhíd egyik végéről nem tudnak átjutni a másik végéig, több mint 1,1 kilométert kell kerülniük úttalan utakon.

Ők, így a Hunyadi-köz- Szatmári utca-Kórház utca-Tompa Mihály utca útvonalon tudják megközeleíteni a buszállomást. A Hunyadi köz járdái nincsenek túl jó állapotban, a  Szatmár utca-Kórház utca vasúti átjáró nem akadálymentes, itt szinte lehetetlen az átkelés babakocsival és kerekesszékkel is. Az utat lehet igénybe venni, az pedig nem szabályos.

Csapatunk tagjai közérdekű adatigénylést nyújtottak be  a MÁV Zrt-hez, akik válaszlevelükben kifejtették, nem tervezik a Repülőhíd akadálymentesítését.

 

A levél:

 

Tisztelt Adatigénylő!

 

A 2016. augusztus 29-én beérkezett megkeresésével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatjuk:

 

Az adatkérésben szereplő gyalogos felüljáró felújítását a MÁV Zrt. 2018. évre tervezte és ütemezte be, amely kiterjed az acélszerkezet korrózió védelmére és a vasbeton szerkezetek javítására.

A MÁV Zrt. a felújítási munkákon túl nem tervezi a tárgyi gyalogos felüljáró akadálymentesítését.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából a vasútfejlesztés területén a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. lát el feladatokat, amely az info@nif.huelektronikus címen elérhető a további információk igénylése céljából.

 

Üdvözlettel:

MÁV Zrt.

 

Az ügyet viszik tovább tagjaink, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztőhöz fordulunk.

rephid.png

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr2111703773

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása