A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Változást szeretnének a távolsági buszközlekedésben, gyorsjáratot Debrecenbe és több mátészalkai megállót kérnek a lakosok!

2016. szeptember 13. - Mátészalkaleaks

Pár nappal ezelőtt arról számoltunk be, hogy igényként merült fel többek között a Rácz kerti és Újtelepi lakosok körében, hogy a távolsági buszok ne csak az állomáson álljanak meg.

Az igényeket egyik tagunk gyűjtötte össze és fogalmazta meg a Észak Magyarországi Közlekedési Központnak írt levelében.

Tisztelt Busztársaság!
Sokat utazunk Önökkel Debrecen és Mátészalka között, valamint  Nyíregyháza és Mátészalka között Nyírbátor érintésével. Több javaslattal szeretnénk élni, olyanokkal amelyekkel több utast tudnának átcsábítani a buszaikra, valamint a jelenlegi utasaikat jobban ki tudnák szolgálni.Én,  Mátészalka Rácz kerti városrészében lakok és nekem illetve lakókörnyezetemnek (több1000 fő) nagy problémát okoz az, hogy  a Debrecen felől és a Nyíregyháza-Nyírbátor felől érkező  buszok, csak a buszállomáson állnak meg.
Néhány megszívlelendő javaslat lakókörnyezetemből,amit összegyűjtöttem:
A Debrecen és Mátészalka között közlekedő buszokat sokkal több mátészalkai  venne igénybe, ha Mátészalkára beérve, megállna egy-két megállóhelyen. Így nem kellene nekünk öregeknek  de a fiataloknak sem  hosszú kilómétereket gyalogolni.Ilyen lehetne a TÜZÉP megállóhely, valamint a Kórház utcán található, jelenleg nem használt, de kiépített megállóhely a Nefejelcs csárda előtt. A plusz megállók, nem jelentenének nagy időveszteséget, és plusz költséget sem Önöknek, de így javulna az utasok kiszolgálása, közelebb tudnának leszállni a lakóhelyükhöz buszról, mint a vonatról, így  többen utaznának Önökkel.
Szintén a Debrecen és Mátészalka buszjárattal kapcsolatos felvetésünk lenne. A Rácz kerti városrészben rengeteg gyerek és fiatal   Debrecenben tanul, és mindig busszal ingáznak Mátészalka és Debrecen között.Fontolják meg gyorsjárat(ok) indítását, hiszen a vonatok közlekedési ideje  csaknem 110 perc, amennyiben sikerülne ezt a távot megtenni a buszaiknak 80-90 perc alatt,( egy gyorsjárat ezt meg tudja), akkor sokan átpártolnának a buszokhoz.
A Nyíregyháza-Nyírbátor-Mátészalka közötti buszok is jólenne ha megállnának Mátészalkán a TÜZÉP megállóhelyen és a kiépített de nem használt Nefejelcs csárda megállóhelyen.
Nagyon szeretjük a buszaikat, sokkal kényelmesebbek, tisztábbak mint a vonatok. Szeretnénk ha a Rácz kerti lakóközösség kéréseit meghallgatnák, és a jövőben ezeket a semmilyen befektetést nem igénylő javaslatainkat megszívlelnék.
Várjuk megtisztelő válaszukat.
B. Sándor, a Rácz kerti lakóközösség nevében
hajdu-volan-kiszuperalt-buszok-rt-300x200.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr7011701139

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása