A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Sikeres nyomásgyakorlás, kényszervédekezés történt a Corvin téren !

2016. július 22. - Mátészalkaleaks

Mint ahogyan a közelmúltban beszámoltunk arról, Mátészalkán a Corvin téren két méteres parlagfüvek voltak fellelhetőek. Akkor olvasónk azzal kereste meg a Mátészalkaleaks csapatát, hogy segítsünk neki az ügy megoldásában.

Ahogyan akkor írta, - "hiába a sok közmunkás, mégis ilyen helyek is vannak Mátészalkán. Ha ez közterület, akkor ideje lenne utasítást adni a kaszálásra, ha pedig magánterület, akkor a kényszerkaszálásra, majd folytatja,- amennyiben péntekre nem rendezik el a területet, mert amúgy már röbb éve ilyen dzsungel van, kibérelünk egy motoros fűkaszát, lekaszáljuk a barátaimmal, és kiállítjuk a számlát az önkormányzatnak! A fiam és a lányom is allergiás,  így nekik maga a pokol a Rácz kertben lakni" , zárta levelét László.

Az elmúlt napokban több levelet is küldtünk Dr. Takács Csaba jegyzőnek, valamint a NÉBIH parlagfű bejelentő rendszerén keresztül is bejelentettük a fertőzött területet.

A mai napon levél érkezett az ügyben, és a délelőtti órákban közérdekű védekezés keretein belül lekaszálták a területet.

A levélből:

"A bejelentésében jelzett terület magánterület, közérdekű védekezés elrendelésére irányuló közigazgatási eljárás folyamatban van, annakeredményeként kényszervédekezés keretében lefogják kaszálni (várhatóan már a mai nap folyamán) "

Dr. Takács Csaba, jegyző

 

 

A Mátészalkaleaks álláspontja:

Mint ahogyan a mellékelt ábra mutatja, egy kis állampolgároktól érkező  noszogatás után,  a hatóságok intézkednek az ilyen és hasonló ügyekben, úgyhogy olvasóinkat arra buzdítjuk, hogy amennyiben parlagfűvel erősen fertőzött területtel találkoznak, tegyenek bejelentést bátran. (a szerk.)

 

parlagfujo.jpg

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr588907582

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása