A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Kevesen akarnak dolgozni

2015. október 05. - Mátészalkaleaks

 

Mátészalkán és környékén több gyárban hiány van munkásokból. Munka lenne, de egyre inkább  kevesebb olyan személy van, aki szeretne becsületes, értéket teremtő munkával, a közmunkáétól magasabb fizetéshez jutni.

 

 

Ki akarna hosszú délutánokat és éjszakákat robotolni azért, hogy 85-90 ezer forintos fizetéshez jusson? Egyre többen úgy gondolják, hogy nem.

 

A jelenlegi kormány a mostani közmunka rendszerrel csak azt érte el, hogy  sokan  elkényelmesedtek és egyre többen az állam által biztosított közmunkára támaszkodnak, nem igazán kérnek  az „igazi” munkából.

 

A „normális” munkát elutasítók rend szerint azt mondják, hogy minek járjanak dolgozni normál munkahelyre, miért fárasszák magukat például egy éjszakai műszakkal, amikor úgyis van a  közmunka.

 

Elkapirgálok egy-két órát, megcsináljuk a munkát, utána csak úgy elvagyunk” - mondta az egyik közmunkás.

 

Ezért megkapom azt a kis pénzt, utána elmegyek fusizni, vagy cigivel foglalkozok és jobban keresek mint a gyárban dolgozók” - kontrázott rá a másik.

 

Ahogy ebből a két dolgozói véleményből is kitűnik, a kormány pont az ellenkezőjét éri el a jelenlegi rendszerrel. Munkába integrálna, de helyette beágyazza a dolgozót a közmunka világába.

 

Egyesek tök jól elvannak, közben pedig az „igazi” munkahelyek tucatjai várnák a dolgozni akarókat, de már nincs kivel dolgoztatni.

 

 

Nem jó ez így...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr47894676

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása