A néha kellemetlen, és a nehezen hozzáférhető mátészalkai adatok lelőhelye.

MátészalkaLeaks

Olcsó OTP hitel Romániában!

Milliókat nyerhet az élelmes magyar...

2015. augusztus 19. - Mátészalkaleaks

Számokkal alátámasztott cikk arról, hogy miként lehet brutálisan olcsó OTP-s személyi hitelhez jutni Romániában.

 

 Itt számolhatsz, ha a magyar OTP-től szeretnél szabad felhasználású személyi hitelt::

https://www.otpbank.hu/portal/hu/SzabadFelhasznalasuHitelek/SzemelyiKolcson

 

OTP Hitel, Mátészalka

 

Magyarország

 

 

26,06% THM

 

3.000000 Ft kölcsönösszegre/60 hónap törlesztésre

szatmari-igaz-szo: magyar - indafoto.hu

 

 

 

 

 

 

 Itt számolhatsz, ha az OTP Románia által kínált szabad felhasználású személyi hitelt választanád:

 

https://www.otp-credit.ro/?utm_campaign=om-otpbank.ro&utm_medium=link&utm_source=utile-link-hu&utm_term=content-hp&locale=hu

 

 

OTP Hitel

 

Szatmárnémeti- Románia

 

10,25% THM

 

szatmari-igaz-szo: rom - indafoto.hu

 

 

 

 3.000000 Ft-nak megfelelő Román Lej/60 hónap törlesztésre

 

 

62.600 Ft befizetésével teljesíthető a havi törlesztés

 

3 millió forintnak megfelelő Román Lej felvétele esetén, a havi törlesztőrészlet 62.200 Ft átutalásával teljesíthető az OTP Románia felé.

 

(Ez az összeg nem tartalmazza az átutalás költségét, amely 2600 Ft havonta )

 

 

Elérhető legnagyobb haszon:

 

23.062 Ft/hó x 60  1.383720 Ft

-

átutalás költsége

 

 

2600 Ft x 60 = 156.600 Ft

 

Teljes haszon: 1.368060 Ft

 

 

A számok, azok makacs dolgok.

 

Rendszeresen olvasok romániai újságokat, már három éve annak, hogy az egyik magyar nyelvű napilapban ráakadtam az OTP Románia hirdetésére, amelyben szemtelenül alacsony kamatokkal kínálta szabad felhasználású hitelét, 15,73%-os THM-re.
 
Eltelt lassan három év, Magyarországon, 2012. februárjában az OTP Bank: 32.27%-os THM-re, és forint alapon adta szabad felhasználású személyi hiteleit,szintén ebben az időszakban a OTP Bank Románia Szatmárnémeti fiókjában :15.73% THM-el, lehetett Román lej alapon ugyanilyen hitelhez jutni.
 
2012.februárjában a jegybanki alapkamat a következőképpen alakult: a Román jegybanki alapkamat 5,75%, a magyar 7% volt.
 
2015. augusztusát írjuk, és a jelenlegi helyzet a következő.

 

Magyarországon, 2015. januárjában az OTP Bank mátészalkai fiókja: 26,06%-os THM forint alapon adja szabad felhasználású személyi hiteleit,szintén ebben az időszakban a OTP Bank Románia Szatmárnémeti fiókjában :10.23% THM-el, lehet Román lej alapon ugyanilyen hitelhez jutni.

 

 

 

Tanulságok:

 

  • Mivel mindkét ország tagja az Európai Uniónak, bármely nagykorú EU-s állampolgár-bárhol nyithat bankszámlát az Unión belül.

  • Romániában is vehet fel magyar állampolgár személyi hitelt,ezt jelzi is az OTP Románia, magyarul is elérhető weboldalán

  • Igaz kell egy állandó Román lakcím, valamint egy arra a címre szóló közüzemi számla, na de ez a mai világban kinek okozhat gondot?Minden megoldható.

  • Ha teljesen ferr akarsz lenni, akkor kiveszel egy albérletet, oda bejelentkezel, kivárod az első áramszámlát, és kiadod a lakást más bérlőknek. Vagy ha nem akarsz izgulni, hogy a többi bérlő mit művel a lakásban, akkor hirtelen elköltözöl Magyarországra, hiszen EU-s állampolgár vagy, megteheted!

  • A hitel feltételei ugyan azok mint Magyarországon. 

  • Az árfolyamkockázat nem jelentős, mivel a forint jelenleg elég gyenge, erősödésre lehet számolni, amely miatt inkább a törlesztőrészletek mérséklődése várható. Amennyiben tovább gyengülne a forint, akár 18 százalékos gyengülés is belefér számításaim szerint,  és még akkor sem jársz rosszabbul, mint ha Magyarországon vetted volna fel a hitelt.(ennek lehetősége elenyésző, hiszen ez azt jelentené, hogy a jelenlegi 72 forint helyett 100 forintot kellene adni egy Román lejért) Ehhez csaknem magyar államcsőd kellene.
  • Ha közel laksz a Román határhoz, akár havonta személyesen is befizetheted a törlesztőrészletedet. Nyíregyházáról másfél óra alatt Szatmárnémetiben vagy, Debrecenből pedig két óra alatt. Összekötheted így vásárlással is az utad, hiszen sok minden olcsóbb Romániában. Vonattal is könnyen megközelíthető a Szatmárnémeti OTP fiók, a Debrecen-Szatmárnémeti illetve a Mátészalka - Nagykároly vasútvonalon, de Nagykárolyból ki kell bírnod egy n fél órás buszozást Szatmárnémetiig.
  • Ha havonta  kocsival utaznál  a részletedet befizetni,érdemes felkeresni Szatmárnémetiben  a Kaufland és az  Auchan áruházakat, illetve műszaki cikkeket forgalmazó Altexet, ahol nagyságrendekkel olcsóbban juthatsz pld. laptopokhoz, mint nálunk Magyarországon.

 

Mindent összevetve:

Aki mer, az nyer!

-Az OTP ügyintézése magyar nyelven is elérhető Szatmárnémetiben

-a lakhatási és egyéb ügyintézésnél elkel egy kis román nyelvű segítség

-könnyű kiadó szobát találni

 

Szóval, aki élelmes most milliókat spórolhat.

A bejegyzés trackback címe:

https://mateszalkaleaks.blog.hu/api/trackback/id/tr967717112

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása